Ben Arkenbout
Hoger Veiligheidskundige, Arbeid & Organisatiedeskundige
06 38312840

Geen mens stapt uit bed met de gedachte dat hem die dag een ongeluk overkomt. En toch overkomt het iedere dag alleen al in Nederland zo’n 3.000 mensen. Gelukkig leidt het in het merendeel van de gevallen niet tot ernstig letsel. Geen mens stapt uit bed met de hoop gepest of gediscrimineerd te worden. Toch behoren die tot de belangrijkste verzuimoorzaken. Gelukkig krijgt dit steeds meer preventieve aandacht.

Het is mijn overtuiging dat we de kennis moeten bundelen. Kennis die aanwezig is bij degene die de grootste kans op een ongeval of discriminatie hebben, werkgevers en de preventiedeskundigen. Door hierin samen  op te trekken, neemt het aantal ongevallen – klein en groot – en het discrimineren drastisch af.

Door de jaren heen heb ik zowel operationele – als managementervaring opgedaan bij kleine, middelgrote en grote ondernemingen, zowel in de non-profit als in de profit sector. Als manager heb ik zowel operationeel als tactisch als strategisch ervaring opgedaan en mijn aandeel geleverd.

Mijn uitdaging is om de aanwezige talenten en kwaliteiten in een onderneming zo te bundelen dat alle stakeholders zich er prettig bij voelen en er baat bij hebben. Als arbeids- en organisatiekundige en hoger veiligheidskundige (voor beide gecertificeerd) heb ik alle kennis en vaardigheden in huis om daar invulling aan te (helpen) geven. Mijn visie is dat de ‘toekomst’ een cumulatie is van het verleden en het heden; de toekomst bouw je in het hier en nu; samen, met en voor elkaar. Vanuit mijn expertise stimuleer ik anderen hun talenten te ontdekken en te gebruiken; immers, een zelf - of gezamenlijk bedachte oplossing is duurzamer dan een aangedragen oplossing.

Mijn kernwaarden zijn ‘integriteit’, ‘veiligheid’ en ‘transparantie’. Kernwoorden zijn voor mij: sociaal, binden, samen, vertrouwen en tevreden. Mijn competenties zijn: teamvorming, sociaal gestuurd, sterk analytisch, resultaat- en mensgericht, Ik ben wel eens een pittbul-puppie genoemd: speels en trouw; aaibaar als het kan, vasthoudend als het moet.  

Ben Arkenbout

Contactinformatie

Wij zijn bereikbaar via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Telefonisch kunt u ons bereiken op: 06 17722591   

 

Privacyverklaring

Volg ons op