Vanuit ons Expertisecentrum Fysieke belasting ondersteunen wij organisaties in alle branches bij de aanpak van arbeidsrisico’s als gevolg van fysieke belasting.

Het gaat daarbij om de volgende thema’s:

  • tillen, duwen, trekken
  • staand en repeterend werk
  • beeldschermwerk

De effecten van fysieke belasting op de lange termijn worden nog weleens onderschat. Hoewel er op de korte termijn vaak weinig klachten zijn, kunnen bij langdurige belasting serieuze problemen ontstaan aan het bewegingsapparaat. Om uitval te voorkomen is het belangrijk om uw werknemers nú op de juiste manier te laten werken. Gerichte interventies zorgen voor meer werkplezier, een hogere productiviteit en duurzame inzetbaarheid van werknemers.

Over het expertisecentrum

In het Expertisecentrum Fysieke Belasting bundelen onze specialisten kennis en ervaring over fysieke belasting. Door deelname aan (internationale) overleggen en congressen zijn we nauw aangesloten op de ontwikkelingen in het veld. We maken gebruik van de laatste stand van zaken van wetenschappelijk onderzoek en methoden en technieken. Daarnaast bouwen we gezamenlijk aan succesvolle interventies en best practices. Via publicaties en presentaties delen we graag onze kennis en ervaringen.

Neem voor vragen of een oriënterend gesprek gerust contact met ons op.