Veiligheidscultuur

Wat zijn de specifieke veiligheidsrisico’s in mijn organisatie en hoe kan ik deze beheersen? 

Hoe kan ik een goede balans vinden tussen technische maatregelen, voorschriften en menselijk gedrag, en tegelijkertijd voldoen aan de regel- en wetgeving?


Manage je risico's, niet alleen het papierwerk. Onze aanpak is gericht op het concrete onderzoek naar risico's en levert heldere adviezen op ter verbetering en preventie. Altijd in relatie tot voorschriften en procedures. PreventPartner levert onderzoek en advies op de volgende gebieden: 

 Machineveiligheid

Voldoen de machines aan de geldende richtlijnen en zijn alle risico's goed beheerst? Zo niet, welke maatregelen moeten worden genomen, wat zijn de geschatte kosten? En wat moet dan als eerste worden aangepakt? Deze vragen zullen we in samenspraak met de technische mensen van uw organisatie inzichtelijk maken en beantwoorden. 

 Veiligheidscultuur

80 % van de ongevallen zijn het gevolg van onveilig handelen en die kunnen met veiligheidsbewustzijn en het juiste gedrag vaak worden voorkomen (bron: SZW actieplan veiligheid). Welke aanpak is effectief voor uw organisatie? Hoe geef je daar gezamenlijk praktische invulling aan? PreventPartner hanteert verschillende instrumenten en aanpakken, die we op maat toepassen uw specifieke situatie en vraag.   

 Ongevalsonderzoek

Een ernstig ongeval, wat zijn de achterliggende oorzaken en hoe kunnen we de betrokken collega's opvangen? Is het handig om hiervoor een procedure op te stellen? PreventPartner beschikt over brede expertise op dit gebied en hanteert diverse methodieken die we kunnen inzetten bij een specifiek incident en/of vraag. 

 Procesveiligheid

Het grootste gedeelte van de onveilige situaties en ongevallen vindt plaats tijdens onderhoud. Hoe zijn in uw organisatie de veiligheidsprocedures geregeld, in het bijzonder tijdens onderhoudsituaties, processtops of storingen? 

 Werken op hoogte 

De meeste dodelijke ongevallen in Nederland tijdens het werk zijn valincidenten. Zijn in uw organisatie alle risico's om valgevaar te voorkomen inzichtelijk en beheerst? Wat is daarvoor de beste aanpak?  

 

 

Contactinformatie

Wij zijn bereikbaar via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Telefonisch kunt u ons bereiken op: 06 17722591   

 

Privacyverklaring

Volg ons op