Ergonomie

Hoe richt ik de werkomgeving in zodat de werkzaamheden optimaal kunnen worden verricht?
Bij welke activiteiten in mijn organisatie is er sprake van een lichamelijke overbelasting en hoe kan ik dat zo veel mogelijk beperken?  

PreventPartner voert onderzoek en advies uit op de volgende ergonomische onderwerpen 

Nieuwbouw en ergonomie

Kunnen medewerkers in de nieuwbouw hun werk optimaal uitvoeren? Zijn de juiste eisen opgenomen in het programma van eisen?

In de ontwerpfase kan getoetst worden of deze onderwerpen voldoende zijn geborgd. 

Onze ervaring leert dat een toets en eventuele kleine bijstellingen in het ontwerp vele malen goedkoper is dan wanneer het gebouw er eenmaal staat. 

Werkplekonderzoek

Is de werkplek optimaal ingericht? Bijvoorbeeld indien er sprake is van specifieke beperkingen en benodigde aanpassingen bij een medewerker, of bij klachten van het houdings- en bewegingsapparaat. 

Fysieke belasting

Is er sprake van lichamelijke overbelasting? Zo ja, waar zitten de grootste knelpunten? Wat zijn de oplossingen? De resultaten van een dergelijk onderzoek worden overzichtelijk gepresenteerd, waarna we gezamenlijk met medewerkers naar oplossingen zoeken.

Ontwerp van werkplek

Hoe zorg je bij het ontwerp van een machine, balie of controlekamer, dat de toekomstige gebruikers er optimaal mee kunnen werken? Bij het ontwerp hiervan kunnen we deze aspecten inbrengen. 

Zoekt u een deskundige op het gebied van ergonomie neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vul hier uw gegevens in dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.  

 

Contactinformatie

Wij zijn bereikbaar via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Telefonisch kunt u ons bereiken op: 06 17722591   

 

Privacyverklaring

Volg ons op