PreventPartner geeft trainingen voor arboprofessionals en workshops. We vinden het belangrijk om onze kennis en ervaring te delen met andere professionals die werkzaam zijn in ons vakgebied. We doen dit onder andere op het gebied van PMO, gezond werken met gevaarlijke stoffen en CMR.

PMO

Wilt u uw klant een PMO aanbieden, maar heeft u geen duidelijk beeld hoe u dat kunt aanpakken? Vragen klanten om een PMO, maar ziet u de toegevoegde waarde niet, omdat ze toch alleen maar hartfilmpjes en bloedprikjes willen? Of is het al een tijd geleden en wilt u weten hoe een PMO of PAGO tegenwoordig gaat? Kom dan naar de training PMO van PreventPartner.

Wilt u meer weten over deze training? Neem dan contact met ons op.

Gezond werken met gevaarlijke stoffen

Lopen medewerkers nu wel of geen risico bij het werken met gevaarlijke stoffen? Welke maatregelen kunnen worden genomen om te borgen dat medewerkers veilig en gezond kunnen werken? In de media verschijnen steeds meer voorbeelden van situaties waarin medewerkers zich zorgen maken over hun gezondheid na jarenlange blootstelling aan gevaarlijke stoffen. De blootstelling aan chroom VI bij Defensie is een voorbeeld dat we allemaal kennen.

PSA

Psychosociale arbeidsbelasting (PSA) is al jaren één van de grootste arbeidsrisico’s. Eénderde van het werkgerelateerde verzuim is gerelateerd aan PSA en in bijna 50% van de gevallen een psychische stoornis de oorzaak van arbeidsongeschiktheid. Als bedrijfsarts kom je regelmatig in aanraking met werkstress. Bijvoorbeeld via de verzuimbegeleiding bij medewerkers, maar ook in de preventieve dienstverlening, zoals bij de uitvoering van een PMO en in voortgangsgesprekken met leidinggevenden en HR-professionals.

 1. De juiste expertise: krachtige inzet

  We zoeken eerst de juiste deskundige bij uw vraag. Binnen PreventPartner is bijna altijd wel (de combinatie) van expertise aanwezig om u te helpen. Een bak aan ervaring die weet wat wel en niet werkt!
 2. Inventarisatie: wat is de vraag?

  We spreken altijd uitgebreid over de problematiek en uw wensen. Hieruit volgen concrete doelstellingen, zodat we op dezelfde bladzijde zitten en u weet welk resultaat u kunt verwachten.
 3. Onderzoek: de specialistische blik

  Vrijwel altijd wordt er onderzoek gedaan naar de situatie op de werkplek of in het bedrijf.
 4. Advies: inzicht en oplossingen

  Ons advies is altijd maatwerk. We leveren een overzichtelijke rapportage van de bevindingen en vooral concrete handvatten en oplossingen.
 5. Implementatie: lange termijn resultaten

  Wij bieden ondersteuning bij de uitvoering van de plannen. Of het nu om kleine aanpassingen gaat, of langduriger trajecten, onze specialisten staan voor resultaat dat beklijft.