Vorig jaar constateerde de Inspectie SZW dat het onderwerp arbeidsdiscriminatie weinig of geen aandacht krijgt in de risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E). De inspectie is een project gestart om dit onderwerp meer onder de aandacht te brengen. In dat kader was er eind maart een bijeenkomst van de gezamenlijke beroepsverenigingen van arbo-kerndeskundigen over het thema arbeidsdiscriminatie.

Edo Houwing, arbeids- en organisatiedeskundige van PreventPartner, heeft op deze bijeenkomst een praktijkverhaal verteld over een adviestraject rondom arbeidsdiscriminatie in een internationaal bedrijf. In dit traject kwamen tal van situaties boven water, waarbij er onbedoeld sprake was van discriminatie. Voor het bedrijf was dit zeer verhelderend en aanleiding om diverse interne werkwijzen opnieuw tegen het licht te houden.
De belangrijkste boodschap van Edo is: ga met elkaar in gesprek over dit onderwerp!

De presentatie van Edo kunt u hier terugkijken 

Wilt u ondersteuning bij het bespreekbaar maken van arbeidsdiscriminatie in uw organisatie, neem dan contact op met onze professionals van het Expertise Centrum Psychosociale Arbeidsbelasting via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via ons contactformulier.

Contactinformatie

Wij zijn bereikbaar via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Privacyverklaring

Volg ons op