Circulaire economie spaart grondstoffen, het milieu en vermindert CO2-uitstoot. Het recyclen van grondstoffen kan echter hele nieuwe risico’s voor medewerkers met zich meebrengen. Jolanda Willems, toxicoloog en arbeidshygiënist bij het Expertise Centrum Toxische Stoffen van PreventPartner, bespreekt binnenkort een voorbeeld waarbij medewerkers aan den lijve hebben ondervonden wat dit kan betekenen. Dit gebeurt op 8 oktober, tijdens een webinar van de Contactgroep Gezondheid en Chemie (CGC) van de Nederlandse Vereniging voor Arbiedshygiëne (NVvA), in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Toxicologie (NVT).

Jolanda vertelt hoe een complexe blootstelling van biologische agentia en gevaarlijke stoffen heeft kunnen leiden tot gezondheidsklachten en verzuim. Ze laat zien hoe de betreffende organisatie, na een grondige analyse van risico's, succesvolle maatregelen heeft kunnen nemen. De belangrijkste take-home-message is dat het bij innovaties in de recycle industrie essentieel is om vóóraf de risico’s voor medewerkers goed in kaart te brengen.

Vragen over recyclen van grondstoffen en risico’s voor medewerkers? Consulteer onze professionals van het Expertise Centrum Toxische Stoffen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via ons contactformulier

De bijeenkomst is toegankelijk voor leden van CGC of leden van NVT. Voor meer informatie klik op deze link 

Contactinformatie

Wij zijn bereikbaar via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Privacyverklaring

Volg ons op