Bedrijfsarts Rik Menting heeft voor de website Werk en Veiligheid een artikel geschreven over beroepsziekten en psychische aandoeningen: anno 2019 is psychische overbelasting de belangrijkste veroorzaker van ziekteverzuim en van intrede in de WIA. Rik legt in zijn artikel de relatie tussen psychische belasting op het werk (stress) en het feit dat in veel organisaties de preventie niet op orde is. Bijvoorbeeld omdat de RI&E psycho-sociale arbeidsbelasting ontbreekt of onvoldoende is uitgevoerd, waardoor er geen beleid is, te weinig steun van leidinggevenden of collega's, of onvoldoende autonomie voor betrokkenen om het werk naar eigen inzicht en tempo uit te voeren. U kunt het artikel hier nalezen.

Aanpak stress door het werk

De deskundigen van PreventPartner hebben eigen aanpakken ontwikkeld om de risico's van psychosociale arbeidsbelasting voor u beter in kaart te brengen. Daarnaast hebben zij beproefde methoden om in uw organisatie op maat gesneden interventies te doen zodat u grip krijgt op stress op het werk en uitval door het werk voorkomt.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze werkwijze met betrekking tot psychosociale arbeidsbelasting, onze aanpak voor duurzame inzetbaarheid of bent u geïnteresseerd in het artikel? Neemt u gerust contact met ons op via het contactformulier of u belt direct met een van onze professionele consultants op dit terrein.