In oktober 2017 werd asbest aangetroffen in het grit dat wordt gebruikt om coatings en roest van stalen constructies te verwijderen. Dit asbest was waarschijnlijk al twee jaar in het grit aanwezig voordat het werd gesignaleerd. Personeel en omstanders konden onvermoed zijn blootgesteld aan de asbestvezels die vrijkomen bij de straalwerkzaamheden of bij het opruimen van gebruikt grit.

Voorlichting over asbest in straalgrit

Voorlichting over de mogelijke gezondheidsrisico's over asbest in straalgrit is in zo'n situatie hard nodig. In een artikel voor het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringskunde van februari 2019 beschrijven arbeidshgygiënist Peter van Balen en bedrijfsarts Rik Menting hoe PreventPartner in deze situatie te werk is gegaan. Zij leggen de nadruk op de samenwerking bij het vertalen van de mogelijk blootstelling naar het potentiële gezondheidsrisico en de manier waarop de risicocommunicatie kan worden uitgevoerd.

Meer weten?

Wilt u meer weten over deze aanpak? Lees het artikel of neem contact met ons op.

Contactinformatie

Wij zijn bereikbaar via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Privacyverklaring

Volg ons op