Pesten op de werkvloer is een taboe. We geven niet graag toe dat het gebeurt. We hebben het er liever niet over. Maar het is er wel en het gebeurt veel: een kwart van de werknemers is wel eens door collega’s of leidinggevenden gepest. Pesten op het werk leidt tot zo’n vier miljoen verzuimdagen per jaar. Dat betekent een kostenpost van ongeveer € 900 miljoen, los van de negatieve gevolgen voor de werksfeer en productiviteit. Om maar niet te spreken van de impact op de gepeste medewerker. Dat willen we toch niet.

Maar de aanpak van pesten op de werkvloer is lastig. Daarom start het ministerie van SZW binnenkort met een pilot interventie tegen pesten binnen organisaties. Deze pilot gaat in oktober 2018 van start. Het ministerie zoekt bedrijven om hieraan mee te werken. Meer hierover kunt u hier lezen.

PreventPartner heeft vorig jaar samen met VeiligheidNL een interventie ontwikkeld om pesten op het werk aan te pakken: De stemmingmakers. We onderzoeken wat er speelt op de werkvloer en gaan met teams aan de slag om de stemming te verbeteren. Wilt u daar meer over weten, neem dan met ons contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactinformatie

Wij zijn bereikbaar via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Privacyverklaring

Volg ons op