Op 24 september zal Peter van Balen (PreventPartner) een presentatie houden in Washington DC op de 11e wetenschappelijke conferentie van de International Occupational Hygiene Association. In zijn bijdrage gaat hij in op zijn ervaringen bij het ondersteunen van bedrijven en organisaties die werden geconfronteerd met asbest in straalgrit. In oktober bleek straalgrit van de firma Eurogrit met chrysotiel asbest verontreinigd te zijn. Medewerkers van straalbedrijven, klanten, opdrachtgevers en inspecteurs konden daardoor zijn blootgesteld aan asbestvezels. Betrokken organisaties dienden deze mensen voor te lichten over de mogelijke gezondheidsrisico’s en een register in te richten dat 40 jaar bewaard dient te blijven. 

In zijn presentatie gaat Peter in op de aanpak voor het bepalen van de blootstelling van de verschillende functionarissen in de diverse blootstellingssituaties en op de individuele terugkoppeling aan de betrokken medewerkers. Hij zal specifiek bespreken wat de invloed is van het in de loop van de tijd beschikbaar komen van informatie op de benaderingen voor het bepalen van de blootstelling. En over voorlichting en risicocommunicatie in dit soort situaties.

Contactinformatie

Wij zijn bereikbaar via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Privacyverklaring

Volg ons op