Je kan ziek worden als op je onveilig werkt met gevaarlijke stoffen. Onveilig werken kan leiden tot allergische reacties, astma of zelfs kanker en longziekten. Vaak ontstaan die aandoeningen door stoffen die je niet eens kunt zien of ruiken. Of waarvan je niet zou verwachten dat ze zo schadelijk kunnen zijn.

Naast het persoonlijke leed dat door de beroepsziekte wordt veroorzaakt, kost dit de maatschappij en bedrijven ook veel geld. Door hier bewust van te zijn en met gezond verstand te werken, kan veel van dit leed worden voorkomen.

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gaat daarom de komende jaren, samen met het Nederlands Focal Point voor Veiligheid en Gezondheid op het werk, extra aandacht schenken aan dit onderwerp. Dit gebeurt onder andere met een publiekscampagne. De activiteiten zullen tijdens een congres op 14 mei officieel worden afgetrapt door staatssecretaris Van Ark.

Ook de publiekscampagne ‘Werken met Gezond Verstand = Veilig werken met gevaarlijke stoffen’ wordt hier gelanceerd. Iedereen die hiervoor belangstelling heeft kan zich hiervoor aanmelden. Je kunt daarvoor gebruik maken van deze link.

PreventPartner zal ook aanwezig zijn op dit congres en meedoen aan de voorbereidingen hiervoor op 3 april.

Contactinformatie

Wij zijn bereikbaar via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Privacyverklaring

Volg ons op