Het aantal doden in de bouw is vorig jaar toegenomen tot 20. In 2016 waren het er 16 en in 2015 9. In de afgelopen 8 jaar vielen er in de bouwsector 162 doden en dat is veel meer dan in andere sectoren.

Rondom de Bewust Veilig-dag in de bouw (16 maart 2018), publiceerde Cobouw, het weekblad voor de bouwnijverheid, cijfers van de Inspectie SZW over het aantal dodelijke ongevallen in de bouw.
De Inspectie wijt de toename aan hoe het er in de bouw tegenwoordig aan toe gaat. Veel partijen zijn tegelijkertijd aan het werk. Denk aan onderaannemers, ZZP-ers, bouwvakkers die niet goed Nederlands spreken, etc.  Een goede veiligheidscoördinatie ontbreekt en is lastig te organiseren.
Goede samenwerking waarbij alle betrokkenen letterlijk en figuurlijk dezelfde taal spreken is noodzakelijk om de veiligheid op de bouwplaats te verbeteren.

Hoe is het gesteld met de veiligheid op uw bedrijf ? Gaat het, ondanks duidelijke regels en afspraken, goede bedoelingen en adequate beschermingsmiddelen toch wel eens (bijna) mis ? Wilt u de veiligheid van, voor en met uw medewerkers op een hoger plan brengen ? Heeft u vragen of wilt u advies, neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op met de adviseurs van PreventPartner. Ook voor bedrijven in andere sectoren dan de bouw.

Het artikel van Cobouw leest u hier.

Contactinformatie

Wij zijn bereikbaar via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Privacyverklaring

Volg ons op