I-SZW (arbeidsinspectie) heeft geconstateerd dat de kwaliteit van de veiligheidsinformatiebladen (VIB’s) in veel bedrijven niet goed geregeld is. I-SZW heeft daarom een nieuwe checklist gelanceerd waarmee u zelf gemakkelijk controleren of uw VIB’s de juiste informatie bevatten. 

Een VIB bevat alle eigenschappen van een product, van gevaren tot veilig gebruik. Om veilig en gezond werken met gevaarlijke stoffen en mengsels, is het veiligheidsinformatieblad (VIB), dat u van uw leverancier krijgt, onmisbaar. 

Het is belangrijk én wettelijk verplicht dat uw leverancier het VIB goed invult. Als er informatie niet klopt of ontbreekt, kan dat gevaar opleveren voor uw medewerkers. U kunt dit nu gemakkelijk controleren met de VIB check. En vanuit deze checklist kunt u de leverancier rechtstreeks mailen en om betere informatie vragen.

Meer informatie, kijk op: VIB check. Mocht u advies op maat willen hebben over veilig en gezond werken met toxische stoffen, neem dan contact op met ons expertise centrum toxische stoffen.

Contactinformatie

Wij zijn bereikbaar via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Privacyverklaring

Volg ons op