‘Positieve gezondheid’ in Nederland Wie, wat, waarom en hoe? Dit is de titel van een net uitgekomen rapport, dat is gemaakt in opdracht van ZONWM. ZonMw rekent het namelijk tot haar taak om nieuwe ideeën te lanceren, buiten de gebaande paden te treden en intellectueel uit te dagen. Mogelijk kan het rapport ook inspirerend zijn degenen die zich bezig houden met arbo en duurzame inzetbaarheid. 

positieve gezondheidWie? 

Een voorhoede van mensen en organisaties in zorg, welzijn, preventie en daarbuiten is actief bezig met het gedachtengoed ‘Positieve gezondheid’. Wat deze voorhoede van mensen en organisaties bindt, is energie, enthousiasme en de motivatie om anders te gaan denken en anders te gaan doen in zorg, welzijn en preventie, en daarbuiten.

Waarom?

Het belangrijkste motief om te willen werken met Positieve gezondheid is de aansprekende bredere kijk op gezondheid, die aansluit bij de beleving van patiënten/cliënten en van veel professionals zelf. Positieve gezondheid past bij de missie, visie, strategie en beoogde werkwijze van veel organisaties. Hoe De meeste mensen en organisaties zijn gewoon begonnen, omdat zij kansen en mogelijkheden zien in het concept Positieve gezondheid, en al doende leren zij dan hoe daaraan het beste invulling te geven. Maar er is wel behoefte aan input en uitwisselingsmogelijkheden

Hoe? 

De meeste mensen en organisaties hebben zich niet laten weerhouden om met Positieve gezondheid aan de slag te gaan, ondanks ervaren obstakels als het gaat om beleid, onderzoek, onderwijs en praktijk. Ze zien vooral kansen en mogelijkheden door de brede kijk op gezondheid die ook veel patiënten, cliënten en professionals aanspreekt. Het is wel zaak hun motivatie en energie te gebruiken en concreet in te spelen op hun behoeftes en/of thema’s om de juiste vervolgstappen te kunnen zetten, zodat Positieve gezondheid ook op termijn kans van slagen heeft en effectief doorgezet kan worden. Dit blijkt uit de inventarisatie die gehouden is. 

Positieve gezondheid is zowel een beweging als een methodiek.

lees meer

Contactinformatie

Wij zijn bereikbaar via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Telefonisch kunt u ons bereiken op: 06 17722591   

 

Privacyverklaring

Volg ons op