De snelle opmars van nanotechnologie vraagt om concrete aanpakken in het bedrijfsleven voor risicobeoordelingen en gezondheidsbewaking. De gezondheidsraad heeft inmiddels verschillende adviezen hierover uitgebracht. In 2012 verscheen het advies "werken met synthetische nanodeeltjes: blootstellingsregistratie en gezondheidsbewaking". Houba (PreventPartner, NKAL) en Swuste (TU Delft) onderzoeken 3 jaar na dato of dit advies invloed heeft gehad op op de discussie over gezondheidseffecten

De resultaten van dit onderzoek zijn gepubliceerd in het Tijdschrift voor Toegepaste Arbowetenschappen. Bedrijven hebben geen problemen met blootstellingsregistratie, als deze aansluit op bestaande registraties zoals REACH. Verder wordt geconcludeerd dat de gezondheidsraad zich tot nu toe zich vooral heeft bezig gehouden met synthetisch geproduceerde nanodeeltjes. Momenteel lijkt de aard en omvang van de blootstelling mee te vallen. De bijdrage van procesgegenereerde nanodeeltjes lijkt echter veel groter, waardoor blootstellinggroepen mogelijk groter worden. Tot slot wordt er een visie gegeven op de risico perceptie over de nieuwe ontwikkelingen op nanogebied, die voornamelijk binnen het medisch terrein liggen.  

 lees artikel

Contactinformatie

Wij zijn bereikbaar via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Privacyverklaring

Volg ons op