We hebben in Nederland veel wet- en regelgeving over rondom arbeidsomstandigheden. Dat heeft de afgelopen 100 jaar veel bijgedragen aan veiligheid en gezondheid op het werk, en daarmee aan het gezondheidsniveau in Nederland. Toch hebben veel arboprofessionals moeite om arbo ‘verkocht’ te krijgen. Edo Houwing en Aar van Swieten schreven hierover een artikel voor veiligwerken.nl 

kijken naar arbo met andere brilArbo wordt door werkgevers vaak als hinderlijke regelgeving gezien. Hoe komt het, en wat kan je er aan doen? Kijk eens anders naar Arbo! 

Houwing en van Swieten geven aan dat de kern van het probleem lijkt te zijn dat veel bedrijven arbeidsomstandigheden gewoon als lastige regelgeving beschouwen en een ongewenste inmenging in het vrije ondernemerschap. Ze komen pas in actie als de Inspectie SZW langskomt. En die kans is klein. De crux van het oplossing lijkt te liggen in de visie die het management op arbo heeft. Arbo is een apart onderwerp, het komt erbij, het is iets dat ook nog moet. De aanpak is vervolgens in dezelfde lijn. 

 lees het artikel

 

Contactinformatie

Wij zijn bereikbaar via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Privacyverklaring

Volg ons op