uitreiking taart voor beste idee SmallOnlangs is de ondernemingsraad van het Reinier de Graafgasthuis in Delft door PreventPartner verrast met een taart. Deze taart kwam de OR toe omdat ze de prijsvraag over hoe "werkdruk op de agenda te krijgen” met het beste idee waren gekomen.

Op de landelijke VGWM-dag in maart is PreventPartner middels 2 workshops en een stand op de beursvloer op zoek gegaan naar het beste idee om werkdruk/werkstress op de agenda te krijgen. Er zijn veel goede ideeën aangeleverd, die we gedeeld hebben met alle bedenkers. 

Het beste idee kwam van de ondernemingsraad van het Reinier de Graafgasthuis. Zij kwamen met het idee om tijdens de dagstart in het kader van Lean Management met elkaar te bespreken hoe je in je vel zit en hoe de dag er uit gaat zien en bij de dagafsluiting vervolgens waar je tegenaan bent gelopen.

Dit idee vonden wij een taart waard !

taart SmallOp 13 april hebben we tijdens een overlegvergadering samen een stukje taart gegeten en is uitgewisseld hoe er op de verschillende afdelingen binnen het Reinier de Graafgasthuis invulling wordt gegeven aan de dagstart en de dagafsluiting. We hoorden vele positieve ervaringen: het kan gaan over hoe iemand geslapen heeft, of bepaalde kamers nog opgeruimd moeten worden, of iemand hulp nodig heeft bij een lastige klus, welke behandelingen op de agenda staan, e.d. Dit soort zaken aan het begin van de dag met elkaar doornemen, geeft duidelijkheid en meer rust gedurende de dag. Door aan het eind van de dag nog even samen terug te kijken, ga je met een opgeruimd hoofd naar huis. Opvallend is verder dat elke afdeling zelf bepaalt hoe ze invulling geeft aan de dagstart/-afsluiting en dat zo veel mogelijk alle functiegroepen erbij aanwezig zijn, dus ook artsen en schoonmakers. Voor de medewerkers van het Reinier de Graaf Gasthuis is het echt een manier om werkdruk bespreekbaar te maken en werkstress te voorkomen. 

Volgens ons een maatregel die makkelijk is in te voeren, niet veel tijd hoeft te kosten en veel oplevert.

 

Contactinformatie

Wij zijn bereikbaar via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Privacyverklaring

Volg ons op