In welke branche u ook zit, gebruikt u gevaarlijke stoffen dan krijgt u vroeg of laat met de nieuwe REACH wetgeving te maken. Het expertise centrum toxicologie van PreventPartner beschrijft wat dit voor u betekent en geeft praktische handvaten. lees artikel (gepubliceerd in Vakblad Arbo, nr.4 2015, Vakmedianet) 

shutterstock 68131201 SmallREACH is in Europa al een tijdje van kracht. Het hoofddoel is beheersing en vermindering van de risico`s van chemische stoffen voor mens en milieu. Zowel grote als kleine gebruikers van gevaarlijke stoffen krijgen er vroeg of laat mee te maken. 

De omvang van een bedrijf is daarbij niet van belang. REACH geldt voor grote en kleine bedrijven. Een belangrijk instrument bij deze ‘communicatie in de keten’ is het nieuwe en uitgebreide Veiligheidsinformatieblad (VIB) of extended Safety Data Sheet (eSDS). Een eSDS bevat blootstellingscenario’s en geeft voorschriften over veilig gebruik van de stof. Wat moet u hiermee? en welke actie wordt van u verwacht? 

meer weten over REACH of over Expertise Centrum Toxicologie

Contactinformatie

Wij zijn bereikbaar via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Privacyverklaring

Volg ons op