PreventPartner: een brede blik op veilig en gezond werken

Veilig en gezond werken – nu en in de toekomst

Een veilige en gezonde werkomgeving zegt veel over uw bedrijf: het laat zien dat u aandacht heeft voor uw medewerkers, dat kwaliteit hoog in het vaandel staat en dat u serieus over zaken nadenkt. Ons team van professionals ondersteunt u met een schat aan kennis en ervaring voor een effectieve preventieve aanpak die leidt tot een veilige en gezonde werkplek.

We willen dat onze tussenkomst ook echt effect heeft voor u en uw werknemers, nu en op de langere termijn. Daarom gaan we altijd met u in gesprek om doelen af te stemmen en onze aanpak aan te laten sluiten op de bedrijfscultuur en op lopende processen in uw bedrijf. We kunnen putten uit onze brede ervaring in verschillende branches om tot preventieve oplossingen te komen voor uw vraagstukken.

nanodeeltjes

Nanodeeltjes hebben bijzondere eigenschappen die wezenlijk kunnen verschillen van ‘normale’ materialen Het zijn zeer kleine deeltjes van een stof, ter grootte van 1 tot 100 nanometer (een nanometer is een miljoenste millimeter). Deze deeltjes dringen door hun vorm en afmeting op een andere wijze het lichaam binnen dan reguliere chemische stoffen. Nanodeeltjes kunnen op de werkplek nieuwe risico’s opleveren. Er is nog relatief weinig bekend over de gevaren van nanodeeltjes, maar we weten al wel veel over de wijze waarop blootstelling hieraan kan worden beheerst.

Het Expertise Centrum Toxische Stoffen adviseert bedrijven op een praktische wijze hoe veilig kan worden gewerkt  met nanodeeltjes. Wij hebben op het gebied van nanotechnologie ruime ervaring, en gebruiken bij onderzoek en advisering de laatste stand van de wetenschap.

Wij kunnen u onder andere verder helpen met:

  • Inschatten van risico’s bij het werken met nanodeeltjes (RI&E).
  • Inschatten en/of meten van daadwerkelijke blootstelling.
  • Bepalen van beschermende maatregelen.
  • Ondersteunen bij en het opzetten van voorlichting en risicocommunicatie.

Wil u een afspraak maken of wilt u deskundig advies? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.