PreventPartner: een brede blik op veilig en gezond werken

Veilig en gezond werken – nu en in de toekomst

Een veilige en gezonde werkomgeving zegt veel over uw bedrijf: het laat zien dat u aandacht heeft voor uw medewerkers, dat kwaliteit hoog in het vaandel staat en dat u serieus over zaken nadenkt. Ons team van professionals ondersteunt u met een schat aan kennis en ervaring voor een effectieve preventieve aanpak die leidt tot een veilige en gezonde werkplek.

We willen dat onze tussenkomst ook echt effect heeft voor u en uw werknemers, nu en op de langere termijn. Daarom gaan we altijd met u in gesprek om doelen af te stemmen en onze aanpak aan te laten sluiten op de bedrijfscultuur en op lopende processen in uw bedrijf. We kunnen putten uit onze brede ervaring in verschillende branches om tot preventieve oplossingen te komen voor uw vraagstukken.

Agressie en geweld

De maatschappij verruwt! Respect voor overheid en gezag is soms ver te zoeken. De lontjes worden steeds korter, zo lijkt het. Ouders komen op school verhaal halen. Burgers, cliënten en patiënten vragen niet, maar eisen. Het werken in het publieke domein is er niet gemakkelijker - en soms ook niet leuker - op geworden.

Op veel plekken komt agressie en geweld voor; (Bedrijfs-)artsen, preventiemedewerkers, vertrouwenspersonen en psychologen merken het. Bij de helft van de medewerkers in de zorg, de overheid en op scholen wordt geconfronteerd met agressie. Bij de politie is dat zelfs nog meer. Medewerkers voelen zich niet langer veilig. De impact van een agressie- of geweldsincident is soms zo groot dat medewerkers er door uitvallen.

Wij vinden dat bij dit ‘nieuwe’ maatschappelijke verschijnsel ook een nieuwe aanpak hoort: een integrale aanpak!

Ons doel bij de aanpak van agressie en geweld

Zorgen dat uw medewerkers prettig en plezierig hun werk kunnen doen in een omgeving die veilig is.

Onze aanpak van agressie en geweld

PreventPartner staat voor een totaalbenadering. Onze aanpak is primair gericht op ‘preventie’: het voorkomen van agressie en geweldsincidenten. Daarnaast is het belangrijk om aandacht te hebben voor het ondersteunen van de slachtoffers en voor het aanpakken van de agressor.

  • Samen: wij werken altijd in samenspraak met uw medewerkers: zij kennen hun eigen praktijksituatie het allerbeste.
  • Integrale benadering: wij bekijken en belichten het probleem van alle kanten, dat wil zeggen organisatorisch, technisch, bouwkundig, sociologische en psychologisch.
  • Bevorderen: Vanuit deze verschillende invalshoeken bedenken we samen met uw medewerkers oplossingen, maatregelen en acties om agressie- en geweldsincidenten in de toekomst te voorkomen of te reduceren. Leren van eerdere situaties is daarbij een belangrijk onderdeel.
  • Borgen: de resultaten leggen we vast in het document ‘Preventiebeleid Agressie & Geweld’, als onderdeel van het beleid sociale veiligheid van uw organisatie.

Onderdelen van onze aanpak zijn:

  • Het adviseren, formuleren en evalueren van beleid
  • Het trainen van medewerkers in het omgaan met agressie
  • Het opzetten van een Bedrijfs Opvang Team (BOT), inclusief het selecteren en trainen van medewerkers
  • Het analyseren en evalueren van incidenten
  • Het begeleiden van medewerkers, die slachtoffer zijn van agressie
  • Het begeleiden van medewerkers met een posttraumatische stress stoornis PTSS

Neem voor vragen of een oriënterend gesprek gerust contact met ons op.” Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via ons contactformulier