Peter van Balen

Peter van Balen
Riskmanagement
06 13758535
EC toxicologie

Ik ben een zeer ervaren professional op het gebied van management van kwaliteit, veiligheid, gezondheid en milieu in de gezondheidszorg en nucleaire industrie.

Graag help ik organisaties bij het in kaart brengen van de relevante risico’s voor de bedrijfscontinuïteit als gezondheid van mensen. Ik adviseer over de noodzakelijke maatregelen om die risico’s te beheersen of te accepteren. Verder ondersteun ik organisaties bij het inrichten of verbeteren van de systemen die nodig zijn om de risico’s te managen. Ik help organisaties bij het versterken van het leiderschap en het ontwikkelen van beleid op de hierboven genoemde terreinen.

Door mijn technische en sociologische achtergrond in combinatie met mijn specifieke expertise, werk ik graag aan het oplossen van problemen of knelpunten die zich voordoen op het gebied van samenwerking. Mensen in organisaties kunnen alleen vooruit door gezamenlijk nieuwe wegen daarvoor te vinden.

Organisaties dienen veerkracht te hebben. Veerkracht ontstaat door zowel voldoende robuust te zijn (managementsysteem en organisatie) als flexibiliteit te vertonen (bij onverwachte omstandigheden voldoende responsecapaciteit hebben om de situatie het hoofd te kunnen bieden door juiste expertise en training).

Mijn motivatie haal ik uit de ontwikkeling van mensen, het versterken van de onderlinge relaties en daardoor het in behalen van concrete verbeteringen in de bedrijfsvoering.

Ik ben inzetbaar als consultant, voor zowel project- en interim management als ook als trainer/coach. Ik ben zeer mens en relatie gericht en werk vanuit een duidelijk ontwikkelperspectief. 

Peter van Balen