Dianne Commissaris

Dianne Commissaris
Bewegingswetenschapper en adviseur bewegingsarmoede
06 25097811

 

De combinatie van praktische opleidingen (HBO ergotherapie; post-HBO professioneel coach) en een wetenschappelijke studie (bewegingswetenschappen) maakt dat ik bij uitstek de brug tussen theorie en praktijk kan slaan. En wíl slaan, waarbij mijn motto is: “kennis is pas waardevol als ie in de praktijk werkt”.

Achtergrond

‘Mens in arbeid’ is mijn vakgebied sinds 1985. Onderzoek naar ‘gezond werken’ deed ik als universitair docent Ergonomie bij de VU in Amsterdam, postdoc Bewegingsleer aan het Karolinska Institutet in Stockholm, en als projectleider Arbeidsbelasting bij TNO. Groepen waren er het onderwerp van advies en onderzoek. Sinds ik ook als Professioneel Coach werk, zijn individuen het onderwerp en ontwikkelde ik een systemische blik. Bij TNO bedacht ik het ‘fietsend computeren’ (2006), als antwoord op de bewegingsarmoede waar beeldschermwerkers mee kampen. Over dit thema schreef ik zowel internationale als Nederlandstalige publicaties, tegenwoordig ook korte blogs.

Competenties

Kennis-gedreven en mensgericht, dat is wat me typeert. De werkvloer gezonder maken is wat me drijft. Klanten en collega’s ervaren me als rustig, analytisch, betrokken, sensitief en resultaatgericht. Op mijn best, als ik samen met een klant de bewegingsarmoede in haar bedrijf of organisatie mag aanpakken.

Dianne Commissaris