Wieke Barendsen

Wieke Barendsen
Bewegingswetenschapper, ergonoom en fysiotherapeut (niet praktiserend)
06 23258035

Tijdens mijn behandelingen als fysiotherapeut ben ik geïnteresseerd geraakt in het voorkomen van klachten in plaats van het behandelen van die klachten. Dat was voor mij de reden voor het volgen van een studie Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit. Ik heb mij gespecialiseerd in de fysieke en gedragsmatige kant van de ergonomie.

Samen met werkgevers en medewerkers zoek ik naar mogelijkheden om overbelasting bij fysiek zwaar werk en onderbelasting bij medewerkers die langdurig zitten te verminderen. Mijn drijfveer is om werknemers te helpen zo gezond mogelijk te blijven, zowel tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden als op de langere termijn. Om dit te bereiken begeleid ik zowel individuele medewerkers die fysieke klachten hebben, als bedrijven die willen voorkomen dat medewerkers fysiek te zware taken uitvoeren en daardoor overbelast raken. Tot mijn werkzaamheden behoren het uitvoeren van individuele werkplekonderzoeken en verdiepende risico-inventarisaties fysieke belasting, het geven van voorlichting en trainingen op het gebied van fysieke belasting en computerwerk en het opleiden van ergocoaches.

Als ergonoom heb ik inmiddels meer dan 20 jaar ervaring in vele sectoren, waaronder de zakelijke dienstverlening, industrie, audiovisuele branche, sociale werkvoorziening, agrarische sector, bouw, zorg, onderwijs en MKB.

Wieke Barendsen

Contactinformatie

Wij zijn bereikbaar via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Privacyverklaring

Volg ons op