Anneke Westenend

Anneke Westenend
Arbeidshygiënist
06 20196068

Mijn aandachtsgebied binnen de Arbeidshygiëne betreft voornamelijk de chemische en biologische factoren. Omdat ik de verworvenheden die de chemie ons heeft gebracht zie als een verrijking er van en niet als een bedreiging, praat ik zelf eigenlijk liever niet over ‘gevaarlijke stoffen’, maar over ‘chemische stoffen en producten’. Het wordt pas gevaarlijk als je niet weet wat het risico is en hoe je er mee moet omgaan. En dat is waar het om gaat in de communicatie over risico’s. 
De wettelijke verplichtingen zoals het uitvoeren van een (verdiepende ) RI&E en het registreren van alle chemische stoffen in het bedrijf (REACH), moeten dan ook niet gezien worden als een doel op zich, maar er toe leiden dat  werknemers duurzaam, veilig en gezond kunnen blijven werken.

Ik heb in de jaren 90 gewerkt als gecertificeerd arbeidshygiënist, maar heb een overstap naar het onderwijs gemaakt: docente scheikunde voor HAVO en VWO bovenbouw. Sinds begin 2018 ben ik weer terug als arbeidshygiënist.  PreventPartner heeft mij deze springplank geboden. Bij twee grote Nederlandse ondernemingen ben ik actief betrokken bij het uitvoeren van de verdiepende RI&E gevaarlijke stoffen.

Anneke Westenend

Contactinformatie

Wij zijn bereikbaar via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Privacyverklaring

Volg ons op