nanodeeltjes

Nanodeeltjes hebben bijzondere eigenschappen die wezenlijk kunnen verschillen van ‘normale’ materialen Het zijn zeer kleine deeltjes van een stof, ter grootte van 1 tot 100 nanometer (een nanometer is een miljoenste millimeter). Deze deeltjes dringen door hun vorm en afmeting op een andere wijze het lichaam binnen dan reguliere chemische stoffen. Nanodeeltjes kunnen op de werkplek nieuwe risico’s opleveren. Er is nog relatief weinig bekend over de gevaren van nanodeeltjes, maar we weten al wel veel over de wijze waarop blootstelling hieraan kan worden beheerst.

Het Expertise Centrum Toxische Stoffen adviseert bedrijven op een praktische wijze hoe veilig kan worden gewerkt  met nanodeeltjes. Wij hebben op het gebied van nanotechnologie ruime ervaring, en gebruiken bij onderzoek en advisering de laatste stand van de wetenschap.

Wij kunnen u onder andere verder helpen met:

  • Inschatten van risico’s bij het werken met nanodeeltjes (RI&E).
  • Inschatten en/of meten van daadwerkelijke blootstelling.
  • Bepalen van beschermende maatregelen.
  • Ondersteunen bij en het opzetten van voorlichting en risicocommunicatie.

Wil u een afspraak maken of wilt u deskundig advies? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactinformatie

Wij zijn bereikbaar via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Telefonisch kunt u ons bereiken op: 06 17722591   

 

Privacyverklaring

Volg ons op