Brandweer

Het Expertise Centrum Brandweer bestaat uit een groep van specialisten met kennis en praktijkervaring op het gebied van gezond en veilig werken binnen de Brandweer.

Vanuit de verschillende achtergronden is zowel arbeidshygiënische, veiligheidskundige, arbeids- en organisatorische kennis en medische know how aanwezig. We werken volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. Heeft u behoefte aan een adviseur dan kunt u ons bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ons doel is veiligheidsregio’s te ondersteunen bij de professionalisering van hun gezondheids- en veiligheidsorganisatie. Wij steken in op preventie, versterking van interne kennis (van bijvoorbeeld veiligheidsprofessionals/preventiemedewerkers) en richten ons op het laten aansluiten van onze adviezen bij de reeds bestaande structuren in de organisatie.

Expertise Centrum Brandweer, wat doen we?

De specialisten van het Expertise Centrum Brandweer kunnen ondersteuning bieden van beleidsmatig niveau tot op de werkvloer. Onze advisering kunnen we op alle lagen binnen de organisatie insteken, van (top)management tot de brandweervrijwilligers. Het expertisecentrum Brandweer gaat echter breder dan de Brandweer alleen. Wij richten ons ook op de overige diensten binnen de veiligheidsregio’s, zoals de regionale ambulancediensten, GHOR en Veiligheidsbureaus.

Wij kunnen u ondersteunen op de volgende gebieden: 

  • Uitvoering en toetsing van koude en warme RI&E’s
  • Uitvoering en toetsing van specialistische RI&E’s: duikwerkzaamheden, machineveiligheid, asbest, kankerverwekkende stoffen, dieselemissie.
  • (begeleiding bij de) uitvoering van PMO
  • Professionalisering van veiligheidscultuur en gedragsverandering
  • Toxicologie: (huid)blootstelling, beoordeling, meting, dieselemissie, basishygiëne bij de omgang met gevaarlijke stoffen. zie voor meer informatie ook expertise centrum toxicologie
  • Ondersteuning, training en coaching van interne veiligheidsprofessionals en preventiemedewerkers
  • Fysieke belasting en hittebelasting
  • Omgaan met agressie, meer informatie
  • Advisering bij nieuwbouw van kazernes.

Zoekt u een deskundige op het gebied van brandweer vul hier uw gegevens in dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op. 

Contactinformatie

Wij zijn bereikbaar via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Telefonisch kunt u ons bereiken op: 06 17722591   

 

Privacyverklaring

Volg ons op