Agressie en geweld

De maatschappij verruwt! Respect voor overheid en gezag is soms ver te zoeken. De lontjes worden steeds korter, zo lijkt het. Ouders komen op school verhaal halen. Burgers, cliënten en patiënten vragen niet, maar eisen. Het werken in het publieke domein is er niet gemakkelijker - en soms ook niet leuker - op geworden.

Op veel plekken komt agressie en geweld voor; (Bedrijfs-)artsen, preventiemedewerkers, vertrouwenspersonen en psychologen merken het. Bij de helft van de medewerkers in de zorg, de overheid en op scholen wordt geconfronteerd met agressie. Bij de politie is dat zelfs nog meer. Medewerkers voelen zich niet langer veilig. De impact van een agressie- of geweldsincident is soms zo groot dat medewerkers er door uitvallen.

Wij vinden dat bij dit ‘nieuwe’ maatschappelijke verschijnsel ook een nieuwe aanpak hoort: een integrale aanpak!

Ons doel bij de aanpak van agressie en geweld

Zorgen dat uw medewerkers prettig en plezierig hun werk kunnen doen in een omgeving die veilig is.

Onze aanpak van agressie en geweld

PreventPartner staat voor een totaalbenadering. Onze aanpak is primair gericht op ‘preventie’: het voorkomen van agressie en geweldsincidenten. Daarnaast is het belangrijk om aandacht te hebben voor het ondersteunen van de slachtoffers en voor het aanpakken van de agressor.

  • Samen: wij werken altijd in samenspraak met uw medewerkers: zij kennen hun eigen praktijksituatie het allerbeste.
  • Integrale benadering: wij bekijken en belichten het probleem van alle kanten, dat wil zeggen organisatorisch, technisch, bouwkundig, sociologische en psychologisch.
  • Bevorderen: Vanuit deze verschillende invalshoeken bedenken we samen met uw medewerkers oplossingen, maatregelen en acties om agressie- en geweldsincidenten in de toekomst te voorkomen of te reduceren. Leren van eerdere situaties is daarbij een belangrijk onderdeel.
  • Borgen: de resultaten leggen we vast in het document ‘Preventiebeleid Agressie & Geweld’, als onderdeel van het beleid sociale veiligheid van uw organisatie.

Onderdelen van onze aanpak zijn:

  • Het adviseren, formuleren en evalueren van beleid
  • Het trainen van medewerkers in het omgaan met agressie
  • Het opzetten van een Bedrijfs Opvang Team (BOT), inclusief het selecteren en trainen van medewerkers
  • Het analyseren en evalueren van incidenten
  • Het begeleiden van medewerkers, die slachtoffer zijn van agressie
  • Het begeleiden van medewerkers met een posttraumatische stress stoornis PTSS

Neem voor vragen of een oriënterend gesprek gerust contact met ons op.” Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via ons contactformulier

Contactinformatie

Wij zijn bereikbaar via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Telefonisch kunt u ons bereiken op: 06 17722591   

 

Privacyverklaring

Volg ons op