risico-inventarisatie en evaluatie

Op welke wijze de uitvoering van de RI&E vorm kan krijgen, zodat deze een logisch onderdeel wordt van het organisatiebeleid en zowel door medewerkers als management als een goed hulpmiddel wordt beschouwd om te komen tot gezonde en veilige werkomstandigheden?

 

Risico inventarisatie en evaluatie, pragmatische aanpak

RI&E?.... “een waslijst van zaken die “fout en niet goed” zijn”. Het zijn grote rapporten zonder duidelijke focus en als we eerlijk zijn stoppen we ze in een la”.

Maar hoe kan het anders? en hoe kan de RI&E worden ingezet als een bruikbaar hulpmiddel om verder te werken aan bewustwording en actieve aanpak van risico’s in het werk? effectief en efficient en integraal onderdeel van de bedrijfsprocessen? 

PreventPartner biedt maatwerk in methodiek en aanpak. Daarmee besparen we kosten en moeite. Wilt u een andere, effectieve en efficiente aanpak van de RI&E?  Vrijblijvend gesprek over onze aanpak?

Zelf uitvoeren? of laten uitvoeren van risico inventarisatie en evaluatie?

Beide opties zijn mogelijk. Als u de RI&E zelf uitvoert kunnen we ondersteunen bij het zoeken naar een praktische methodiek, het ter beschikking stellen van een geautomatiseerd systeem, procesbegeleiding en/ of toetsing van de RIE door een geschikte kerndeskundige. 

Wat is het eindresultaat?

U en uw medewerkers krijgen inzicht in de risico’s die er in uw organisatie zijn, en hoe groot deze risico’s zijn. Daarnaast geven we, op maat advies over de wijze waarop de risico’s kunnen worden geëlimineerd of beheerst. Dit kan via een papieren rapport, maar ook via digitale methoden waarmee u in de toekomst de RI&E zelf actueel kunt houden.  

Kwaliteit van de RI&E

Bij onze RI&E's is altijd een gecertificeerde kerndeskundige betrokken en daarmee wordt er voldaan aan de wet. Mochten er specifieke risico's aanwezig zijn dan wordt daarbij een specialist betrokken vanuit het netwerk van PreventPartner.

Wettelijk kader RI&E

Voor het wettelijk kader van de risico inventarisatie en -evaluatie verwijzen we naar de website van de overheid: wetgeving rondom RIE 

 

 

 

Contactinformatie

Wij zijn bereikbaar via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Telefonisch kunt u ons bereiken op: 06 17722591   

 

Privacyverklaring

Volg ons op