Leiderschap en inzetbaarheid

Hoe kan ik zorgen dat medewerkers goed, gezond en gemotiveerd bij ons werken en dus duurzaam inzetbaar zijn? Wat kunnen mijn medewerkers zelf doen om goed en gezond te kunnen blijven werken tot hun pensioen? 

We hebben een portfolio van verschillende methoden die ingezet worden om een praktische invulling te geven aan thema's als leiderschap, eigen verantwoordelijkheid en inzetbaarheid. 

Organisatieveranderingen

Langer doorwerken, veranderingen in balans prive werk (door b.v. gezinsuitbreiding, ingrijpende gebeurtenissen, mantelzorg), dreigend ontslag, grote veranderingen in organisatie.

Hoe gaan uw medewerkers hier mee om, en wat kunt u als organisatie doen om uw medewerkers hierin zo goed mogelijk te ondersteunen en weer grip te geven op eigen situatie? We bieden een op de organisatie gerichte aanpak aan, met de nadruk op het stimuleren van de eigen verantwoordelijkheid van medewerkers, met duurzame inzetbaarheid als doelstelling. 

Aanpak verzuim

Hoe komt u tot de voor uw organisatie meest effectieve verzuim aanpak? Wat is dan de rol van medewerkers, leidinggevenden, HR adviseurs en arbodienst/bedrijfsarts? Hoe zorgt u dan dat alle betrokkenen hun rol ook daadwerkelijk goed invullen, in plaats van blijven hangen in "oude gewoontes"? Op deze vraagstukken adviseren onze professionals. We ondersteunen u bij de evaluatie van uw beleid en bij de analyse van uw verzuimcijfers. We adviseren u over de invulling van verzuimbeleid, en kunnen desgewenst uw leidinggevenden en medewerkers trainen en voorlichten over verzuimbeleid, en hun eigen rol daarin. Ook kunnen we u adviseren over het gewenste profiel van de bedrijfsarts.  

We hanteren diverse, op uw organisatie passende werkvormen waarbij vooral de praktische toepassing leidend is. 

Aantrekkelijk werkgeverschap 

Voor veel werkgevers is het de komende jaren een grote uitdaging om hun goede medewerkers te behouden. Veel medewerkers gaan vanaf 2015 met pensioen, en de aanwas van schoolverlaters is nu nog groot, maar bij een aantrekkendde economie al gauw niet meer. Het behouden van goede medewerkers is bovendien aanzienlijk simpeler dan het vinden, opleiden en inwerken van nieuwe medewerkers. Maar: hoe aantrekkelijk bent u als werkgever? Willen mensen wel bij uw organisatie blijven werken? Weet u wat maakt dat mensen blijven of juist vertrekken. Hoe kunt u hiermee uw voordeel doen en de beste medewerkers blijven binden en boeien. 

Met andere woorden: hoe kan ik mijn employerbranding versterken? We hanteren diverse methodieken, waaronder de internationaal bewezen methodiek "attractive workplaces". 

Individuele coaching leidinggevende 

Meer effectief leidinggeven? Ontwikkeling van competenties? We hebben meerdere (management)coaches die we matchen met uw exacte situatie en vraagstelling. 

 

 

 

 

Contactinformatie

Wij zijn bereikbaar via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Telefonisch kunt u ons bereiken op: 06 17722591   

 

Privacyverklaring

Volg ons op