Met waarderend onderzoek: vanuit de kracht van de organisatie samen op zoek naar nieuwe mogelijkheden.

We kunnen systemen, werkwijzen en protocollen veranderen of verbeteren, maar zijn we er dan? Hebben we dan de gewenste resultaten gehaald wanneer het gaat om bij voorbeeld veilig en gezond werken, daling van het ziekteverzuim of van de werkstress?

Als er meer nodig is en u de professionele betrokkenheid van uw medewerkers bij de gewenste veranderingen niet wilt missen, dan is het tijd voor een aanpak waarbij de medewerkers actief betrokken zijn en hun kwaliteiten, energie en enthousiasme aanwenden voor betere resultaten.

Het Expertise Centrum Change (ECC) van PreventPartner werkt met de uitgangspunten en methodieken van Waarderend Onderzoeken om organisaties te ondersteunen in verandering. 

Veranderen zien we als het samen vaststellen van de kracht die al in de organisatie aanwezig is op basis waarvan gezamenlijke verbeelding en ontwerp het perspectief geven hoe de toekomst eruit gaat zien. Of het nu om 1 persoon, een team of de hele organisatie gaat.

Onze deskundigen hebben met deze benadering ruime ervaring in diverse branches en organisaties.
Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Een team commerciële medewerkers ontwikkelt nieuwe ideeën over dienstverlening en klantrelaties voor een landelijke bank.
  • Een afdeling ontwikkelt samen met in- en externe stakeholders een nieuwe visie voor hun dienst.
  • Een gemeente geeft de samenwerking met (zorg)partijen in de stad vorm.
  • Een organisatie gaat op een meer waarderende manier leidinggeven en stimuleert de zelfstandigheid van medewerkers.
  • Het MT van een justitiële instelling ontwikkelt een gemeenschappelijke visie op leidinggeven en werkt deze in de praktijk uit.
  • Ploegbazen in de fabriek worden betere leiders na een gemeenschappelijk leiderschapstraject.
  • Docententeams in een VMBO scholengemeenschap geven zelf onderwijsinnovatie vorm. 

Meer weten? We gaan graag met u in gesprek over onze ervaringen met het in beweging krijgen van organisaties, afdelingen en teams. Zodat u zelf kunt beoordelen of onze aanpak uw organisatie verder kan helpen.

Mail met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactinformatie

Wij zijn bereikbaar via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Telefonisch kunt u ons bereiken op: 06 17722591   

 

Privacyverklaring

Volg ons op