Doel van deze subsidie regeling is het bevorderen van blijvende arbeidsparticipatie met toegevoegde waarde voor alle betrokkenen vanuit een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Bedrijven en instellingen kunnen een adviseur in de arm nemen voor het opstellen van een advies of voor de begeleiding bij de implementatie van een advies.  

nieuws subsidieConcreet kan dit bijvoorbeeld gaan om het bevorderen van een (leer)cultuur, het maken van een bedrijfs- of organisatiescan, het uitvoeren van (periodiek) onderzoek naar duurzame inzetbaarheid van werknemers, het bevorderen van gezond en veilig werken of het stimuleren van de in- en externe mobiliteit. Een belangrijk uitgangspunt bij duurzame inzetbaarheid is dat de werkgever en werknemer een gezamenlijke verantwoordelijkheid hebben!De subsidiepot bedraagt 22 miljoen. Bedrijven en instellingen kunnen een adviseur in de arm nemen voor het opstellen van een advies of voor de begeleiding bij de implementatie van een advies. De ESF-subsidie bedraagt 50 procent van de subsidiabele kosten. Per project kan  8.000 -10.000 Euro worden aangevraagd. Focus van de regeling ligt op het midden- en kleinbedrijf (MKB), maar ook grotere organisaties in de (non)-profit sector kunnen er gebruik van maken.

De aanvraagtermijn voor de subsidie start op 15 oktober 2014. Voor het opstellen van advies of voor de begeleiding bij de implementatie kunt u uiteraard contact met ons opnemen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Meer lezen over de regeling website overheid