werkdruk in ziekenhuizen

Psychosociale Arbeidsbelasting, wat betekent dat voor ons ziekenhuis?

Alle factoren in het werk die stress kunnen opleveren voor een werknemer, worden aangeduid met de term Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA). Het gaat om werkdruk, agressie & geweld en pesten. PSA is al jaren één van de grootste arbeidsrisico’s in Nederland. Maar liefst een derde van het werkgerelateerde verzuim heeft te maken met PSA.  Aanpak van PSA betekent dat medewerkers hun werk kunnen doen in een stressvrije en energiegevende omgeving. Dat leidt tot meer werkplezier en een hogere inzetbaarheid maar ook tot  minder fouten en dus tot een  betere patiëntenzorg.  Met deze workshop geven we antwoord op bovenstaande vragen. Praktisch en concreet, zodat u direct aan de slag kunt.

 

Goed geïnformeerd aan de slag 

Na deze workshop bent u als P&O manager of -adviseur, OR lid of als leidinggevende goed geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen op het gebied van PSA, over mogelijke meetinstrumenten en aanpak. U ben in staat om een gesprek te voeren met degene(n) die u ondersteunt of aanstuurt. En u weet wat u kunt doe als er signalen van PSA zijn, zowel direct als in een structurele aanpak. 

  

Workshop

  • In de workshop komen de volgende onderwerpen aan bod:
  • Kennis over PSA: de 3 pijlers werkdruk, agressie & geweld en pesten
  • PSA als onderdeel van beleid voor gezond en veilig werken en duurzame inzetbaarheid
  • Herkennen van signalen en bespreekbaar maken van PSA
  • Meetinstrumenten
  • Aanpak en interventies, energiebronnen
  • Acties bij incidenten. 

De workshop duurt een dagdeel  en wordt gegeven door twee arbeids- & organisatiedeskundigen. De aanpak is interactief.

Er kunnen maximaal 12 personen deelnemen. U kunt vooraf praktijkvoorbeelden aandragen die wij dan in het programma verwerken.

Kosten
PreventPartner biedt u deze workshop op locatie aan voor  € 1.000,- (exclusief btw).

Wilt u een workhop aanvragen of wilt u nog meer informatie vul hier uw gegevens in

Contact
U kunt contact met ons opnemen door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.